Vind de geschiktste pet voor elk seizoen.

Lente

Zomer

Herfst

Winter

Thinking man at work voor gids op Harbor of men

Mini gids: Hoe de beste pet kiezen?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen van petten op de markt. Je hebt keuze uit vele verschillende modellen in een waaier van allerlei stoffen.

Als petten nieuw zijn, kan het overwelmend zijn en weet u niet goed hoe je de beste er uit moet kiezen voor jezelf. Maar maak je geen zorgen, nadat je deze kleine gids met tips en tricks leest, zul je de juiste pet kiezen die het beste bij je past.

We leggen heir kort uit de voorkomendste modellen en de benamingen die wijzelf gebruiken voor elk model. De eigen benamingen maakt het ons makkelijk om het juiste model op te sturen voor onze bestellingen. Want elke merk gebruiken ook hun eigen benamingen en dat kan verwarrend zijn na verloop van tijd.

Daarnaast gaan we ook advies welke stoffen het beste zijn voor elk seizoen.


De verschillende modellen van petten:

Newspaperboycap a.k.a. “The mechanic “ op de webshop.

De gekendste vorm en een persoonlijke favoriet van me.

Men vraagt soms welke model het populairste is en dat varieert elk jaar opnieuw. Je zult zeker en vast gekend zijn met de serie Peaky Blinders of de serie Downtown Abbey. Zo niet dan mis je een paar leuke series en raad ik het je zeker aan om deze als je de tijd hebt te kijken. Dankzij hen ziet de mode er weer stijlvol uit en hebben ze de brede pet weer populair gemaakt bij mannen.

De vorm van de pet is groter dan andere modellen en is gemakkelijk te herkennen aan de knop bovenaan.

Deze pet straalt karakter uit en is niet voor degene die rap zelfbewust zijn. Hierdoor nemen sommige mannen dit niet als eerste pet. Wat heel jammer is, want je kunt er verrassend veel stijlen mee combineren, zelfs met leuke sneakers kan hij leuk staan.

linnen newspaperboycap zijkant

Ivycap a.k.a. “The driver“ op de webshop.

Een leuke sportieve model van pet. Als je de pet vanboven bekijkt, zie je dat tegenover de newspaperboycp deze met stroken is gemaakt. Dit geeft de pet een slanker silhouet en is het meest geprefereerde keuze als eerste pet.

Een leuk aspect van deze pet is dat deze sportiever en jonger oogt, goed voor mannen met een slank of iets breder gezicht. Maar sommigen moeten hier op letten, omdat het lange smalle gezichten kan overaccentueren (nog langer laten lijken).

vintage lederen pet cognac merk city sport the driver

De flatcap a.k.a. “the handler” op de webshop.

Samen met de newspaperboycap één van de traditioneelste vormen. Typerend aan dit model van pet is dat de bovenkant bijna uit een geheel is gemaakt, waardoor hij iets platter valt dan andere modellen. Daarom de naam flatcap (platte pet).

Dit model is in de loop der jaren gemoderniseerd en heeft het inmiddels modernere contouren zodat het niet meer te plat valt.

Deze is middelgroot van formaat en flatteert veel gezichtsvormen, vooral voor gezichten die breder zijn.

linnen flat cap the handeler met waterverf patroon

Basebal petten.

Iedereen kent ze en waarschijnlijk heeft iedereen wel ergens een exemplaar in huis. Met hun sportieve look worden ze meestal casual beschouwt, maar afhankelijk van het soort materiaal kunnen ze ook elegant zijn.

griene katoenen baseball pet van het merk stetson op Harbor of men

6 panel a.k.a. “The barber” op de webshop.

Deze pet heeft veel van zijn vormen afgeleid van de newspaperboycap, je zou het zijn kleine broertje kunnen noemen. Deze is in omvang kleiner en heeft het niet die iconische knop boven aan (een opluchting voor sommige).

Als je de pet van boven bekijkt, zie je dat deze vorm met panelen is gestikt.

Door zijn compactere vorm dan zijn grote broer oogt deze sportiever. Waardoor hij ook flateren is voor vele gezichtsvormen.

rooskleurige linnen pet van het merk city sport getilt

Trucker caps.

Geen introductie of speciale benaming nodig. Deze petten zijn zeer populair de laatste tijd en hoe kan het ook niet anders? Ze hebben een comfortabele fit dankzij hun clips, waardoor ze voor iedereen aangenaam past ongeacht de maat.

Door het luchtige gaas aan de achterkant van de pet zijn ze Ideaal voor tijdens de zomer of warmere dagen van het jaar.

truckercap goud stetson

Welke pet past het beste bij mij ?

Nu je een overzicht hebt van de verschillende modellen van petten, heb je ondertussen een idee welke pet je mooi vindt qua vorm.

Om nu de juiste pet voor u te vinden, is het belangrijk om met de volgende aspecten rekening te houden.

Vorm van pet.

Niet elke pet past bij elke gezichtsvorm, maar veel mensen maken ook de fout om de smalste pet te kiezen.

Mensen denken dat een smal model flatterend is, omdat het voor hen persoonlijk minder aanwezig is. Maar smalle modellen hebben de neiging om gezichtsvormen te accentueren. Dus als men een lang en small gezicht heeft kan deze langer doen lijken. Mensen met een groot en rond gezicht laten de pet dan weer klein lijken, waardoor hun gezicht nog groter kan ogen.

Uit ervaring is het beste om een pet met een zekere breedte te nemen, petten die niet te nauw rond het hoofd zitten flateren meeste gezichtsvormen. Uiteindelijk is de beste manier om het eerst voor jezelf uit te proberen.

Het type materiaal.

Een aspect dat verrassend over het hoofd wordt gezien. Je wilt niet weten hoe vaak ik mensen zie rondlopen met een winter pet (of zelfs met een winter hoed).

Men kiest zijn pet vanwege de stijl en kleur(en), maar niet elke materiaal is geschikt voor eender welk seizoen of gelegenheid. Het zou hetzelfde zijn als sommige mensen rondlopen met vesten gemaakt uit wol in de zomer.

Daarom is het belangrijk om te zien waarvan de pet is gemaakt, zo zal je er veel meer plezier hebben let het dragen van je pet.

Zijn de petten op Harbor of men, enkel voor mannen?

De collectie op onze website is inderdaad gericht op mannen, maar dames kunnen er minstens even goed mee staan en soms zelf beter mee.

Het enige waar dames moeten op letten is de geschikte maat te selecteren. In het algemeen hebben vrouwen een kleinere maat nodig, de meeste voorkomende maat bij dames is rond de 56 à 57 terwijl de heren maat 58 à 59 hebben.