Meteen naar de inhoud

De juiste hoed kiezen.

Het is niet altijd even duidelijk welke hoed de beste keuze is. Klik op onderstaande knop om onze kleien gids te lezen of scrol verder om je keuze te kunnen maken per seizoen of model.

Vind de gepaste hoed

Per seizoen

Niet elke hoed is geschikt voor elke seizoen, hoeden zijn eigenlijk functioneel.

De ene hoed bied meer bescherming tegen de zon, de andere is beter bestand tegen de regen. Klik op het symbool om per seizoen de geschikte hoed te vinden.

Per model

Voor degen die meer ervaring hebben of weten wat ze willen, kun je u meest ideaalste hoed selecteren volgens model.

Je kan kiezen uit de klassieker waaronder: fedora, porkpie, traveller, panamahoeden nez…

De beste hoed voor elk seizoen.

Lente

Zomer

Herfst

Winter

Hoed modellen.

Fedora hoeden

Fedora’s worden, beschouwt als de authentieke klassieke hoeden. In het algemeen zijn zij meer gekleed dan andere type hoeden. Zij komen altijd met een strik aan de zijkant van de kroon en kunnen verschillende breedtes hebben van hoedrand.

Traveller hoeden

Meer casual type van hoeden, leuk voor alledaags.

Panama hoeden

De befaamde Panamahoeden die bekroont en geprezen voor beste hoed voor tijdens de zomer. Ondanks de naam komen zij van Ecuador en worden ze met de hand geweven.

Porkpie hoeden

Zeer populair in de “rock a Billy” scene, deze hoeden hebben een leuk design en stralen karakter uit. Hun vorm is typisch rond en hebben altijd een kleine hoedrand

Kleine gids voor hoeden en hoe jij de juiste kan kiezen.

Welke hoed is het beste voor mij?

De juiste hoed kan je helpen persoonlijkheid en stijl aan je outfit toe te voegen. Maar voordat u er een koopt, is het belangrijk om te overwegen welk type hoed het beste bij uw gezichtsvorm en de gelegenheid past.

Hieronder heb je een paar algemene tips voor bepaalde gezichtsvormen, die je bij je beslissing kunnen helpen.

Gezichtsvormen

rond gezicht

icht hebt, kan een hoed met een brede rand helpen om je gezicht minder rond te maken.

Vierkant of rechthoekig gezicht

Als je een vierkant of rechthoekig gezicht hebt, zal een fedora kunnen helpen om de hoeken van je gelaatstrekken te verzachten.

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, passen de meeste hoeden goed bij je gelaatstrekken. (Gelukzak)

De juiste hoed voor elk seizoen:

Hoeden worden gedragen bij verschillende gelegenheden, maar vooral het seizoen bepaald welke soort hoed gedragen word. Een winterhoed in de zomer zou afzien zijn!

Herfst en winter

Bij de herfst of winter heb je verschillende keuzes om je warm te houden. Indien je voor een hoed kiest, is het beste voor één te gaan die gemaakt is uit vilt.

Vilten hoeden zijn een geweldige optie voor iedereen die zichzelf deze winter warm wil houden.

Wat is vilt?

Vilt wilt zeggen als de hoed is gemaakt van vacht, negen op de tien is dat van konijn. Deze zijn het beste geprijsd van alle vilten hoeden. Een andere soort vilt kan die van beever zijn, die zijn opmerkelijk nog fijner en zachter en worden enkel gebruikt in de beste hoeden.

Dankzij hun isolerende eigenschappen is hoeden in vilt het beste voor in de winter, doordat zij de warmte die het hoofd aflaat goed binnen de hoed houd.

Een andere optie is hoeden gemaakt in wol oftewel ook soms wol-vilt genoemd wordt. Deze zijn de goedkoopste optie en dat is op zich prima, maar er zijn belangrijke factoren waarom ikzelf een hoed in echt vilt verkies.

1) Hoeden in wol kunnen na verloop van tijd, zoals ons kleding wolleren (lichtjes pluizen).

2) krimpgevoelig, het is al voorgekomen dat ze kleiner kunnen worden (niet veel maar toch soms lastig)

3) Hoeden in vilt kan je door een hoeden maker (of maakster) makkelijker terug in vorm krijgen.

Lente en zomer:

Bij de lente of zomer is de beste optie om voor een hoed te gaan gemaakt met natuurlijk stro.

Hoeden gemaakt van natuurlijk stro bieden voldoende bedekking en bescherming tegen de zon. Het materiaal is licht en ademend en behoudt zijn vorm goed. De hoed is een stijlvol accessoire voor je zomeroutfit en biedt bescherming tegen Uv-stralen terwijl je in de zon bent.

Modellen van hoeden:

Bij Harbor of men zijn we voornamelijk zoals je het kon opmerken gefocust op hoeden voor mannen. Geen zorgen dames ook deze modellen staan goed bij jullie, enkel is het waarschijnlijk zo dat je een kleinere maat zal moeten nemen.

Wij gebruiken een paar algemene benamingen voor de hoeden om het simpel te houden, want iedereen noemt bepaalde hoeden anders.

Fedora-hoeden

Zijn populair, en met een goede reden. Ze geven een verfijnde touch aan outfits en zijn een iconisch accessoire.

Traveller hoeden

een soort fedora die er meer casual en alledaags uitziet. Ze zijn geweldig om te dragen in het dagelijks leven.

Strohoeden

Als de zomer in volle gang is, zijn strohoeden in de mode. Ze zijn er in verschillende kleuren, ontwerpen en vormen. Strohoeden worden meestal in de zomer gedragen om het hoofd tegen de zon te beschermen

Panama hoeden

zijn een hoeden die (desondanks de naam) hun oorsprong vindt in Ecuador. De hoeden zijn meestal gemaakt van een toquilla-stro en met de hand geweven in een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren. Zij zijn zeer licht en bieden ideale bescherming tegen de zon.

Porkpie hoeden

Zijn leuke en speelse modellen van hoeden. Deze hoeden worden vaak gekenmerkt door een platte bovenkant, een ronde kroon en een korte rand.

conclussie:

Hoeden zijn een geweldige manier om persoonlijkheid en flair toe te voegen aan je outfit. De beste hoed voor jouw hangt volledig af van je persoonlijkheid, voorkeuren en stijl.

Klik op onderstaande knop om heel de collectie van hoeden te bekijken.