Herman Headwear

Herman Headwear klein begonnen en groot geworden.

 

Dit merk dateert van 1874. Justin Herman kwam tijdens één van zijn reizen op de trein een hoedenmaker tegen. De twee raakten aan de praat en de hoedenmaker vertelde Justin: doordat meer mensen de trein nemen, hebben zij minder nood aan een hoed. Spoedig zal men geen hoeden meer dragen.

 

Toen Justin naar zijn woorden luisterde, moest hij aan zijn grootvader denken, iemand naar wie hij echt opkeek. Zijn grootvader zei hem toen hij jong was: “In de tijden van nood wordt de toekomst gebouwd”. Hij herinnerde zich die woorden, kreeg een ingeving en besloot op een lange reis te gaan.

 

Drie jaar later keerde Justin terug naar België van zijn reizen, waar hij onder meer New York had aangedaan. Hij richtte een atelier op voor hoeden, geïnspireerd door de hoeden die hij toen zag, vele verschillende modellen die migranten van over heel de wereld droegen. Van de Ieren met hun flat caps tot de italianen met hun typische Borsalino modellen.

Deze probeerde hij later na te maken in een klein dorpje in Wallonië, genaamd Welin. Nu jaren later maakt Herman Headwear kwalitatief uitstekende en modieuze hoeden, verkrijgbaar in diverse landen.

En tot op de dag van vandaag is Herman Headwear niet enkel een merk maar een symbool van een man van een klein dorpje en zijn droom.

 

herman headwear logo on harborofmen

 

 

Translate »