Aanwezig bij een trouw of gelegenheid? draag een vlinderstrik of pochet!

Het is een hele gebeurtenis, een trouw.

Iedereen wil er op zijn paasbest uitzien en dat kan soms stressen zijn.

Welke soort pak? Welke kleur ga je dragen? Welke schoenen daar bij? Enz…

We gaan jouw vertellen hoe je met maar 2 simpele accessoires, ongeacht met eender welke pak, er moeiteloos stijlvol uit kan zien.

Accessoire 1: De vrolijke vlinderdas.

Man met een blauwe pak en een perzik vlinderstrik bij een trouw.

Sommige verkiezen misschien een das, maar als jij het mij vraagt, is dat vrij saai, niet?

Als we voor zaken een meeting hebben of een job interview dan draag je meestal een das.

Nee, dan is een leuker optie een vlinderdas. Die is niet alleen speelser, maar ook speciaal. Buiten gelegenheden hebben we nooit de kans er om er één te dragen.

Accessoire 2: Het detail dat het maakt, een pochet. (pocketsquare)

zoomed in op pechet trouw.

Een pochet of “stoeferke” in de Vlaamse volksmond, is een persoonlijke favoriet van mij.

Het is een accessoire waar mannen makkelijk kleur kunnen toevoegen aan hun outfits. Stel je draagt grotendeels blauw, dan kun je afhankelijk van de pochet er wat meer leven in brengen.

Bijvoorbeeld met een contrasterende kleur of complimenterend kleur met daarin patronen.

Ook is een pochet verrassend leuk om casual te dragen met een colbert (blazer) en daarbij een gewone chino of jeans. Je zult snel zien dat het zelf iets alledaags, plots meer een “je ne sais qoui” heeft.

Welke materialen?

Nu het belangrijkste zodat alles een mooi geheel vormt. We beginnen met de keuze van het materiaal, afhankelijk van je pak is het best om een stof te nemen dat zich aanleunt bij het pak zelf.

Paar voorbeelden van stoffen die men meestal gebruikt voor een vlinderstrik en pochet zijn:

  • Zijde: een premium materiaal.voordeel: zijde is een materiaal die aangenaam aanvoelt bij aanraking, ook is deze vocht absorberend en kan het vrij tot zeer snel drogen.nadeel: is meestal hoger in prijs.

  • katoen: een goede basis stof.voordeel: katoen voelt zacht aan.nadel: houd minder goed zijn vorm dan bevoorbeeld: zijde of linnen.

  • linnen: één van de beste natuurlijke materialen.voordeel: ademende en stugge stof die goed zijn vorm behoud, aangenaam bij aanraking en die nauwelijks of geen natte plekken toont (bij het zweten).nadeel: net zoals zijde is de prijs hoger dan katoen of polyester, maar minder dan zijde zelf.

  • polyester: een synthetisch materiaal.voordeel: behoud, goed zijn vorm, goedkoop.nadeel: voelt voor sommige onprettig aan.
verschillende materialen vlinderstrik en pochet.

Elke man moet paar goede basics hebben in zijn garderobe en deze kleine accessoires zijn de moeite van investering.

Nu kun je nooit mis gaan met zijde of linnen in mijn ervaring, ze voelen prettig aan en zijn makkelijk te combineren afhankelijk voor welke stijl je gaat.

Wil je verfijnd of elegant gaan? Kies dan voor zijde.

Is je pak in een iet meer ruigere stof en look? Ga dan voor het linnen of katoen.

Hoe een vlinderstrik met een pochet te combineren.

  • Neem één van de twee accessoires in één kleur en de andere met een patroon waar de kleur van het andere in voorkomt. Dit zorgt ervoor dat je wat meer leven brengt en laat je aan andere zien dat je weet met kleuren te werken.
  • Als je niet zeker bent voor beide qua kleur en/of patronen. Neem dan de strik en pochet in dezelfde kleur en/of patronen. Alhoewel dit een gemiste kans gaat zijn om meer te kunnen toevoegen en je stijl naar een hoger niveau te brengen, is dit een veilige keuze.

Kies voor kleuren en patronen dat de kleur van je pak complimenteren of contrasteren. Zoals eerder vermeld als je teveel dezelfde kleur neemt, is je outfit heel monotoon en dat willen we niet.

Maar het belangrijkste accessoire dat een man kan hebben is zijn zelfzekerheid.

Hopelijk heeft deze kleien artikel je wat inspiratie opgedaan.

Bekijk hier alle onze strikken en pochetten die we aanbieden of deel deze artikel met iemand die het kan gebruiken.