Ecua-Andino

Ecua-Andino en hun droom.

 

In 1983 leren twee vrienden, Edgar Sanchez en Alejandro Lecaro, elkaar kennen in een Duitse school in Guayaquil. Later worden ze partners en gingen ze artisanale goederen uit Ecuador verkopen.

Als vrienden en zakenpartners bezochten ze een grote show in Duran waar verschillende artiesten optraden, die allen de befaamde Panamahoed droegen. Hierdoor geïnspireerd besloten ze in deze markt te stappen en deze iconische hoed en Ecuadoraans erfgoed te promoten.

Hun goede kennis van van de Duitse taal bracht hen over de oceaan naar Rosenhof in Zurich. Daar kregen ze hun eerste grote Europese klant: Dr. Urs Grütter, eigenaar van “TUMI HOLDING AG” (gevestigd in Zwitserland, Duitsland en de Verenigde Staten).

 

Nu meer dan 25 jaar later is Ecua-Andino een leider in het produceren en exporteren van natuurlijke strohoeden waaronder de Panama’s. Ze zijn aanwezig op tal van grote evenementen, zoals ‘Rolex Golf Tournament Saphir’ (Palmas), ‘Lorena Ochoa’ (Mexico) en het ‘ Cartier Polo event’ (Dubai).

Door hun harde werk en liefde voor Ecuador werden ze in 2006 door de Minister van toerisme in Ecuador beloond met een prijs. Niet enkel omdat ze Ecuador meer op de kaart zetten, maar ook omdat ze hoedenmakers het respect gaven dat ze verdienen.

Translate »