Borsalino

This post is also available in: Nederlands

 

 

Borsalino:

Het iconische merk Borsalino heeft geen introductie nodig, maar als je toevallig niet deze merk kent. Laat me dan even hier kort uitleggen waarom deze zo legendarisch is.

1857

Het jaar dat Giuseppe Borsalino, een atelier opende in een klein dorpje genaamd Alessandria die zich in het noorden van Italië ligt. Nooit had hij waarschijnlijk gedacht dat zijn hoeden de wereld veroverde.

Iconische vorm.

Als je denkt aan een hoed, dan denk je  negen van de tien aan een typische fedora. Een hoed met een lichte plooi in het midden van de kroon en twee kleine plooien aan de voorkant zodat je deze makkelijk kan pakken met de hand. Dit was niet altijd zo en het is dankzij Giuseppe dat we deze vorm van vandaag hebben.

Er zijn verschillende verhalen hoe hij tot deze vorm kwam. Volgens één van de verhalen was dat er toen in die tijd het galant was om je hoed af te nemen wanneer je een dame passeerde of iemand begroete. Meeste hoeden vroeger in die tijd hoeden waren de typische bolhoeden. Die waren uiteraard  iets minder makkelijk af te nemen door hun ronde kroon. dit was een grote ergernis van Giuseppe en was besloten om er een oplossing voor te vinden.

Andere vertelde dat hij geïnspireerd werd voor de vorm, toen één van zijn klanten een politicus. Aangevallen werd en zijn hoed verschillende deuken had, Giuseppe was gefascineerd door de vorm en hoe anders de hoed er uitzag daardoor. Dit gaf hem het idee om zo zijn hoeden een anders te vormen

Welke van de twee verhalen die je wilt geloven is aan jouw. Ik geloof dat er waarschijnlijk in beide een beetje waarheid zit.

50 stappen.

Zoveel stappen zijn er nodig om één hoed van dit kwaliteit te maken. Ja dit leest u goed, er zijn welgeteld 50 stappen. Dit komt door de obsessie en het streven naar absolute perfectie die Giuseppe voor zijn hoeden had.

Van het maken van het haarvilt, tot het kleuren en het stikken van de hoed zelf. Alles gebeurt in eigen huis van Borsalino.

Dit garandeert dat elke hoed van de hoogste kwaliteit is gemaakt.

 

1900

Borsalino kreeg de prijs Grand Prix bij de Paris Exposition Universelle wat in de tijd een zeer belangrijk evenement was. Borsalino kreeg deze erkenning vanwege hun kwaliteit en zo werden ze wereldberoemd.

1920

Toen begon Borsalino met de artiesten van wereldklasse te werken voor het ontwerpen van hun advertenties. waaronder :

Marcello Dudovich, Giorgio Muggiani, Gino Boccasile, Max Huber and Armando Testa.

1930

De gouden tijden van Hollywood cinema. Borsalino was niet meer weg te denken van het grote scherm, maar een van de meest iconische film was waarschijnlijk Casablanca met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman in de allerlaatste scene van de film.

2000 en later

Borsalino krijgt allerlei prijzen en kreeg vaak een exhibitie in de Triennale Design Museum in Milan waar Borsalino als absolute Italiaans icoon word gevierd.

Voor zijn 160ste verjaardag kreeg Borsalino hun eigen postzegel ( 0.95 euro) van de minister van economische ontwikkeling van Italië.

Harbor of men is actief op meerdere sociaal netwerken. Hier kan je voor de laatste weetjes en info ons volgen op facebook. Voor foto’s van de laatste nieuwe geleverde artikelen of onze lookbook vind je terug op onze instagram. Voor al je andere vragen kan u ons persoonlijk contacteren hier op onze contactpagina,wij zullen je dan zo spoedig mogelijk antwoorden.